2. Karer Kultur Festivali Komitesi Izlenimleri

7/11/2009

27.06.2009 tarihin de İstanbul’dan yola çıkıldı. 28.06.2009 tarihin de Bingöl Karer Derneği’nde Bingöl Festival Komitesi ile bir araya gelen komite üyeleri İstanbul ve Karer’de yapılan çalışmaların bir değerlendirmesini yaptı. Üç gün sürecek çalışma programı hazırlandı.

(Muhittin Çalağan)

Birinci Gün

29. 06.2009 Pazartesi günü sabah 09.00 Sancak üzerinden Adaklı’ya geçen Ekrem Güreş, Muhittin Çalağan, Halil Güreş, Mehmet Çalasın, ve Cihan Uzunyayla’dan oluşan ekip, Adaklı Kaymakamı sayın Muhammet Önderi’i makamında ziyaret etti; kendisine festivalle ilgili genel bilgiler aktarıldı. Kaymakamlığın göstermiş olduğu misafirperverlik ve festival için destek sözü verdi, festivalde Karerlilerle birlikte olacağını söyledi. Aynı gün Adaklı Belediye Başkanı da ziyarete edildi. Görüşmelerini tamamlayan üyelerimiz, mutlu bir şekilde Bingöl merkeze geri döndüler.

İkinci Gün

30.06.2009 Salı günü sabah 09.30’da Ekrem Güreş, Muhitin Çalağan, Halil Güreş, Mehmet Çalasın, Cihan Uzunyayla, Zeycan Yurtsever, Hakkı Güreş’ten oluşan ekip, Bingöl Valisi sayın İrfan Balkanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Gerek yol çalışmaları, gerekse telefon altyapı çalışmalarını ve salık ocağı çalışmalarını sonuçlandırıp Karerlilerin hizmetine sundukları için teşekkür edildi ve coşkunuzu paylaşmaları için festivale davet edildi..

Bu ziyaretten sonra Vali Yardımcısı, Milli Eğitim İl Müdürü, Bingöl İl Özel İdare Genel Sekreteri, İl Sağlık Müdürü, Tedaş ile yapılan görüşmeler de Karer bölgesine gelebilecek hizmetler için görüşmeler yapıldı ve festivale davet edildi. Mülkü amirlerimizin tümüne misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz.

Bingöl’de ki basın mensupları ile yapılan görüşmeler olumlu geçti. Komite Başkanı Ekrem Güreş, Başkan Yard. Muhitin Çalağan, Komite üyesi Mehmet Çalasın, Halil Güreş. Cihan Uzunyayla, ve Zeycan Yurtsever, festivale dair açıklamalar yaptılar. Yapılan basın toplantısından sonra Bingöl basını yapılan konuşmalara geniş yer verdi.

Gün boyu sürdürülen ziyaretlerden sonra iş adamımız Mehmet Ali Uzunyayla ile akşam yemeğinde buluyduk. Günün yorgunluğunu hoş sohbetlerle, Karer hikâyeleriyle attık üzerimizden.

Üçüncü Gün

01.07.2009 Çarşamba günü Karer’in zorlu yollarına düştük. Çır Yolu’nun Çeşme Mevkii’nde Karer şoförlerimizden İmam’ın araç lastiği patlamıştı, çaresiz bir şekilde bekliyordu. Karerli birine yardım edebilme heyecanı ile hep beraber sorunu çözüp yola devam ettik.

Ve Deşt Yaylası’dayız. Buraya gelmişken soğuk sudan içmeden geçemezdik. Darebi köyünde bizi karşılayan Selçuk Dede’nin tadına doyum olmaz öğlen yemeğini yiyip, misafi perverliği için teşekkür ettikten sonra festival alanına gittik. Ot biçen Mümin Amca (Appe Momın) karşıladı bizi. Alanla ilgili projemizi tamamladıktan sonra maskenden başlayarak bütün Karer köyleri

muhtarlarına çağrı yaparak, Selçuk Dede’nin bahçesinde toplantıya davet ettik. Ve gerçekleştirilen toplantıda muhtarlarımızın festivale desteğini aldık. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Dördüncü Gün

03.07.2009 Cuma günü Bingöl Belediye Başkanı’ Sayın Serdar Atalay’ı ziyaretinde de festivalimize tam destek sözü çıktı. Yürütme kurulu başkanı Ekrem Güreş, Bingöl’de kalıp Bingöl Komitesi ile çalışmalarını yürütecek.. İstanbul komitesi ise İstanbul’a döndü.

Muhittin Çalağan’ın kaleminden…