Kadinin Eti Var ,Adi Yok !

6/05/2009

Kadına şiddetin bitmediği bir dünyada yaşamanın dayanılmaz hafifliği (!) bedenimiz üzerinde gezinirken ve tam da Bitlis'te zar zor tutunmaya çalışan Güldünya Kadın Derneği'nin

kapatılmayla karşı karşıya olduğunu öğrenirken,

yeni bir reklam kampanyası

eril suratlara tokadını vurmaya hazırlanıyor.

Et yığınları ortalıkta!
Kes eti, parçala!
Kalbini, beynini, ruhunu böl ikiye.
Kes eti, parçala!
Adı hiç yok, eti hep çok!
KADIN, KADIN, KADIN...

Rodos Adası Şiddet Karşıtları Birliği'nin erkek dünyasının kadına uyguladığı vahşete dikkat çekmek amacıyla tasarladığı reklam kampanyalarının en az şiddetin kendisi kadar rahatsız edici olması bakımından önem taşıyor.

Kadın kıyafetleri giydirilmiş bir et parçasının tıpkı kasaplardaki gibi sallandırılıp sergilendiği reklam kampanyaları,

"Kadına karşı daha duyarlı ol"

çağrısı yapıyor.

Sanat yönetmenliğini Tim Needham'ın yaptığı, fotoğraflarının Michael Indresano tarafından çekildiği 'Kadına Karşı Şiddete Hayır' kampanyasının ses getirmesi bekleniyor.

Kadına şiddetin bitmediği bir dünyada yaşamanın dayanılmaz hafifliği (!) bedenimiz üzerinde gezinirken ve tam da Bitlis'te zar zor tutunmaya çalışan Güldünya Kadın Derneği'nin kapatılmayla karşı karşıya olduğunu öğrenirken, bu reklamın eril suratlara tokadını çarpacağını düşünen yetkilier,

"Bu tip reklam kampanyaları daha çok kadınların ilgisini çekiyor yine de. Ancak bu fotoğraflar oldukça ürkütücü. Kadına et muamelesi yapıldığının simgesel bir yaklaşımı. Erkeklerin duyarsız kalacağını düşünmek bile istemiyoruz"

Turabi Dede