2. Karer Kültür Festival Komitesine Acik Mektup

5/21/2009


Değerli Komite Üyeleri

Kurumlarımıza gönderdiğiniz yazılı açıklamalarda, müzisyenlere önerilen ücretler tek tek sıralanmaktadır. Bir yandan para sıkıntısı yüzünden yapılan gece, diğer yandan da toplanan paraların nerelere ve nasıl harcanması gerektiği üzerinde durulurken, komitenin Karerli sanatçılara önerdiği miktarın toplamının yüksek düzeyde olması; gelecek yıllarda yapılması düşünülen festivallerin önünü tıkamaktadır.

Soruna yaklaşım tarzınız ne olursa olsun, yan yana gelmemizdeki nedenin ne olduğu ve de ne olması gerektiği üzerinde kafaların net olması gerekiyor. Meselemiz gerçekten sadece festival düzenleyip eğlenmekse müzisyenlere harcanan paraların miktarını tartışmaya gerek duyulmamalıdır. Kimsenin de itirazı olamaz.

Yıllardır bir özlemin peşinde koşarken, onca tartışmalara rağmen Pirican Derneği’nin üstlenerek düzenlediği bir festival birlikteliğine rağmen, hala; “İşin temeli bize aittir” denmesini de, bütün Karerliler huzurunda kınadığımı ve de böylesi tartışmalardan kaçınmaları gerektiğini belirtmek isterim.

İşi ciddiye almayarak, sadece tartışmalarla geçiştirmek ve de sürekli iğneleyerek bir başarının bertaraf edilmesini de, yine Karerliler yargılayacaktır. Ne kadar amaçsız, projesiz ve de tartışmalara açık bir festival düzenlenmiş olunsa da, yapılanın bütünü doğrultusunda hareket edildiğini de unutmamak gerekiyor.

Onca sıkıntılara rağmen, bu yılki komitenin, geçen yılki komite hatalarından mutlaka ders çıkartması gerekiyor. Müzisyenlere harcanması düşünülen; 30.000,-TL’nin (Karerli sanatçılara aktarılan miktar; 10.000.- TL civarında) komite tarafından bir kez daha ele alınarak düzenlenmesi gerekiyor.

Borç-harç içindeyken Karerli sanatçılarla bir kez daha konuşup onlardan fedakar olmaları istenmelidir. Bir yandan Karer sorunlarının çözümü için projeler üretmeye çalışırken, diğer yandan da bu projelere yatırılması gereken miktarların da hesabı üzerinde kafa yormak gerekiyor. Geleceğe dönük yapılması gereken bütün projelerin arkasında yer almamız; nasıl bir Karer istediğimizi açık ilan etmektir. Hiç bir polemiğe girmeksizin aksini iddia eden dostlara tavsiyem, gelecek yılki festivali hiçbir yardım almaksızın düzenlemeleridir.

Değerli Karerliler ve Karer’in cüzide sanatçıları.

Festival çalışmalarını yürüten saygın Karerlilerin çalışmalarına yardımcı olmak için ne yapılması gerekiyorsa mutlaka yapılmalıdır. Çalışmalara yardımcı olmak için işin içinde olduğumuzu hissederek hareket etmekten geçer. Komitenin yanlışlarına ortak olmayı kimse istemez elbet. Karerlilerden ve de Karerli sanatçılardan dileğim; verilen emeğin karşılığını sadece para olarak düşünmemeleridirler. Yöremizin sorunlarına yönelik projelerde katkılarını mutlaka sunacaklarını umuyorum.. Herşey yolundaymış gibi görerek hareket etmek yerine, bizi ayakta tutan ve yan yana getiren; günlük yaşadığımız gelenek, görenek, dil ve de kültürümüzü yaşatmak için çaba sarfetmeden sorunlarımızın çözüleceğini de bekleyemeyiz..

Ortak hareket etmenin ön koşulu; yaşadığımız ve de yaşatmak istediğimiz yörenin sorunlarına karşı birlikte el ele vererek fedakarca çözmektir.

Emir Ali Kaplanseren.

21.05.2009

Haber ve Resim >> Karer.org sitesinden alınmıştır.